Колега помня те от 1 друга тема където беше писал за съединител и т.н. и щом толко те притеснява що не го смениш тоя пуст съединител да ти олекне поне да не се съмняваш в него. В края на крайщата при тръгване ако не от съединител и от тампони от друго не виждам какво ще тресе.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Воланът тресе при потегляне
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеСамо че като си казал "а", кажи и "б", а именно - че воланът тресе и при потегляне, но САМО когато колегата завива.
А това означава, че спокойно може да е и от крива джанта.
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОчевидно и ти и аз сме чели, ма не сме разбрали.
Аз например не съм разбрал, как от крива джанта има вибрации при потегляне, но няма вибрации при висока скорост.
Искам да поясня, че нямам за цел да се заяждам, но наистина не мога да си обясня каква е логиката да тресе при потегляне от крива джанта, и колко трябва да е крива тази джанта.
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеЕ ли е възможно пък да е от някое каре!?Last edited by nblagoev; d.m.y г., 21:08.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщениеИмал съм криви джанти, и то много криви, но независимо дали е навит волана или не, при потегляне не тресе! Не знам колко трябва да е крива джантата, за да тресе при потегляне и при навит волан!
Надявам се колегата nickgaidarov да обясни, защото и аз не разбирам.
P.S. Искам да поясня, че нямам за цел да се заяждам, но наистина не мога да си обясня каква е логиката да тресе при потегляне от крива джанта, и колко трябва да е крива тази джанта.хвани колелата и ги разклати, при пуснато колело и после при вдигнато и виж за луфтове
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеИ все пак, въпреки малоумните остроумия на трима от вас, вероятността воланът да тресе от крива джанта при потегляне с навит волан не е за пренебрегване. Прочетох за немалко такива случаи, самият аз имах аналогичен случай с една служебна кола през 2012 г., а и неслучайно колегата свързва това с пропадането в дупката, от което и именно джантите най-лесно се кривят. Разбира се, възможни причини са и другите ми две предположения, както и някои смислени предположения на мислещи колеги тук.
Ще се радвам колегата да си реши проблема, и да сподели каква е била причината.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
-
Колеги... Открих какъв е скапания проблем. Нищо й няма на колата. От самият волан е. Капачето на клаксона се е разхлабило и подскача. Като сложа пръст на него спира да тресе... Толкова силна вибрация има, че направо ме изненада как може да е това.
Направо ми олекна на душицата.
Comment
-
И тъкмо се зарадвах, че оправих проблема... и тази сутрин нов се появи. Колата ми угасна в движение с 80км/ч. Воланът блокира и нямам управление. На таблото нищо притеснително не показва. Особеното беше, че ми показа празен резервоар, а реално е наполовина пълен. Веднага врътнах ключа, запали и нямаше проблем.
Comment
-
Първоначално публикувано от newmachine9009 Покажи съобщениеНа свободна ли си карал ?
Comment
-
Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщениеАко може да пиша в темата на колегата.На свободна се усеща съвсем лека вибрация,при завъртане на волана се усилва,а при потегляне особено на задната е най-ясно изразена.Къде да търся проблема?Получи се след смяна на ролките на пистовия ремъкAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеДемпферната шайба. Виж обаче и за други повреди по ролките, щото има някаква причина да се "предаде". Може и обтегача също да прави мизерии.Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
Comment